News

Kom och lyssna på framtidens trafik i Nordstan

Apr, 24 2013

Fordon kommunicerar med andra fordon, sin omgivning, och sin förare. Kan detta göra trafiken säkrare, effektivare och mer hållbar? Fyra korta föredrag och gemensam diskussion belyser möjligheter och svårigheter med avancerad kommunikation och mänskligt beteende. Framtidens trafik - säker och hållbar är ett entimmas seminarium som SAFER håller i mitt i Nordstan under Vetenskapsfestivalen.

Mitt på Nordstadstorget under lönehelgens shoppingrush kommer fyra forskare kopplade till SAFER berätta om möjligheter och svårigheter med kommunikation i och utanför bilen. De kommer att beskriva allt ifrån sensorer och kommunikation omkring fordonet, hur fordon kommunicerar med varandra, hur bilen kommunicerar med föraren med hjälp av ljud och slutligen hur den nya testbanan som byggs utanför Borås kommer att möjliggöra provning och testning av framtidens säkerhetssystem.Årets tema på Vetenskapsfestivalen är Kontroll eller noll koll och erbjuder flera hundra programpunkter under hela veckan.

Välkomna på lördag 27 april kl 13:10-14:10 till Nordstadstorgets scen!

Medverkande: Erik G. Ström, Marina Papatriantafilou, Fang Chen, Forskare vid Chalmers och SAFER fordons- och trafiksäkerhetscentrum, Pether Wallin, AstaZero/SP
Moderator: Anna Nilsson-Ehle, Föreståndare för SAFER fordons- och trafiksäkerhetscentrum

Länk: Vetenskapsfestivalen