News

Deltagare till forskningsstudie om sittande i bil sökes!

Jan, 07 2022

Forskare på Chalmers ska genomföra en studie för att undersöka upplevelsen av sittande i baksätet, med syftet att förbättra komfort och säkerhet i framtidens personbilar. Till detta sökes 18 deltagare mellan 20-70 år.
Studien, som är en del i projektet Car Passenger Protection - To the Next Level (se här: Car Passenger Protection – To the Next Level | SAFER – Vehicle and Traffic Safety Centre at Chalmers (saferresearch.com) ) kommer genomföras på dagtid i januari 2022, med start vid Chalmers tekniska högskola. Testet går dels ut på att åka en runda i baksätet på 45 minuter i bil, dels att sitta i 45 minuter i stillastående bil. Under testet får deltagarna lyssna på valfri podcast, ljudbok eller musik. Filmning kommer att ske för att studera sittställning och deltagarna ska fylla i frågeformulär för att bedöma upplevelsen av sittandet i baksätet. Efter testet kommer dessutom en intervju genomföras.

Om du vill delta i studien, var vänlig kontakta testledare Melina Makris via e-post: melina.makris@chalmers.se, tel: 031-7721701.
Hon kommer då efterfråga information om ålder, kön, vikt och kroppslängd för att säkerställa en variation hos deltagarna.
Varje deltagare får två biobiljetter samt bjuds på fika under studien.

Ansvarig för forskningsstudien på Chalmers är prof. Anna-Lisa Osvalder, e-post: anna-lisa.osvalder@chalmers.se , tel: 031-7723643.
Vi ser fram emot att samarbeta inom Chalmers forskning!

Melina Makris & Anna-Lisa Osvalder